אלה הן 10 המניות הכי יקרות בוול סטריט

הן נחשבות למניות לוהטות במיוחד, אבל האם הן התחממו מדי? ● לאחרונה הצביע מגזין ביזנס אינסיידר על עשר חברות בשווי 10 מיליארד דולר לפחות הנסחרות בתמחור יקר במיוחד ביחס להכנסותיהן ● לרשימה נכנסו אנבידיה, מיקרוסטרטג'י ומניות טכנולוגיה נוספות, אבל גם רשת מזון מהיר ● לאחרונה, כשמשקיעים הופכים סלקטיביים יותר ואנליסטים חוששים מבועה חדשה, גם המניות היקרות חוטפות

שירי חביב ולדהורן | 21.04.2024

10 המניות היקרות ביותר בוול סטריט / צילום: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

10 המניות היקרות ביותר בוול סטריט / צילום: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

למרות מגמת המימושים בוול סטריט בימים האחרונים, המדדים המובילים שם עדיין מציגים תשואות חיוביות מתחילת השנה, עם עליות של 4%-5%, כשבחודשים האחרונים הם אף רשמו שיאים חדשים. מדד S&P 500 למשל רשם את הרבעון הטוב ביותר שלו מאז 2019 ברבעון הראשון של 2024. על רקע המגמה החיובית המתמשכת, שהחזיקה מעמד למרות המצב הגיאופוליטי העולמי והעיכוב הצפוי בהורדת הריבית על ידי הפד, בשל נתוני האינפלציה האחרונים, יש מי שמעלה את החשש כי ייתכן שהתפתחה בועה חדשה בשוק המניות.

שוק ההון מלא בנתונים סותרים. מה באמת עומד לקרות לשווקים? 
WSJ | תגובת השוק למתקפה באיראן מוכיחה שהמניות אינן בבועה  
תחזיקו מזומן: ההמלצה החריגה של מנהל ההשקעות 

באופנהיימר כתבו השבוע כי מגמת העלייה בשווקים שנמשכה לאורך כל 2023 וגם השנה, והסנטימנט החיובי מצד המשקיעים, הובילו לשיאים במדדי המניות. לדבריהם, "אפיקי צמיחה ממשיכים להוביל, אך בניגוד לשנה שעברה מגמת העליות לא הייתה מוגבלת במיוחד למניות 'צמיחה', אלא רחבה יותר, וכללה גם סקטורים רבים המוגדרים בתוך אפיקי 'ערך', כמו האנרגיה והפיננסים".

עם זאת באופנהיימר סבורים שהמשקיעים סלקטיביים יותר (כנראה ביחס לתקופת הבועה במניות הטכנולוגיה של שנת 2021), ומתחשבים בתמחור יחסי מול שיעורי צמיחה ורווחיות, מה שגרם לאפיקי צמיחה מסוימים להציג ביצועי חסר על רקע תמחור גבוה.

לקראת עונת הדוחות לרבעון הראשון של השנה, באתר Business Insider ריכזו לאחרונה רשימה של עשר חברות גדולות שנסחרות בוול סטריט (כולן עמדו בשווי של למעלה מ־10 מיליארד דולר בסוף חודש מרץ) שהתמחור שלהן הוא היקר ביותר. זאת, על בסיס היחס בין שווי השוק למכירות החברה. עם זאת, כאמור, בימים האחרונים המגמה הייתה שלילית יותר בשווקים, וגם ברוב המניות שברשימה היו מימושים, שהקטינו את השווי שלהן.

כפי שניתן לראות, חלק מהחברות היקרות מושפעות מטרנד ה־AI, אך יש גם כאלה שרחוקות מאוד מהתחום - לדוגמה, רשת מסעדות של מזון מהיר או חברת תוכנה שידועה בהחזקות הביטקוין הגדולות שלה. כך או כך, בביזנס אינסיידר מתריעים שייתכן כי העליות במניות הללו אינן בנות קיימא - קביעה שבימים האחרונים החלה להתממש.

החברה מקליפורניה עוסקת בתחום הפרסום הדיגיטלי, ומציעה תוכנה לאוטומציה של פרסום בזמן אמת. מנכ"ל החברה הוא המייסד ג'ף גרין, שהקים אותה ב־2009 והנפיק אותה בנאסד"ק ב־2016. בשנה הקודמת היא רשמה הכנסות של מעל 1.9 מיליארד דולר, צמיחה של 23%, ורווח נקי Non-GAAP של 628 מיליון דולר (הרווח הנקי לפי כללי החשבונאות המקובלים היה 179 מיליון דולר). אנליסטים צופים המשך צמיחה ב־2024 להכנסות של 2.39 מיליארד דולר. בניגוד ל־Business Insider שמעלה חשש שהמניה יקרה, רוב האנליסטים שמסקרים את The Trade Desk ממליצים עליה בהמלצות חיוביות, ומחיר היעד הממוצע למניה גבוה בכ־13% מהמחיר הנוכחי.

פלנטיר היא חברת תוכנה שמתמקדת בתחום ניתוח דאטה, בין היתר באמצעות כלים מבוססי AI. בין מייסדי החברה נמצא גם פיטר ת'יל, שהקים גם את פייפאל. פלנטיר החלה להיסחר לראשונה בניו יורק בשנת 2020 באמצעות רישום ישיר (ללא הנפקה) במחיר של 10 דולר, ומאז היא יותר מהכפילה את עצמה, אם כי איבדה כ־40% מהשיא שבו נסחרה בתחילת 2021. לאחרונה נחשף בגלובס שפלנטיר תמכור לישראל טכנולוגיה מבוססת מודיעין שמסייעת בשדה הקרב.

רשת המסעדות האמריקאית Wingstop מתמחה במכירת כנפי עוף בלמעלה מ־2,200 סניפים שהיא מפעילה. החברה סיימה את השנה שעברה עם רווח נקי של 70.2 מיליון דולר, ועם EBITDA (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) של 147 מיליון דולר, עלייה של 36% לעומת 2022. לפי נתוני וול סטריט ג'ורנל, מחיר היעד הממוצע של האנליסטים למניה הוא כ־350 דולר, נמוך מהמחיר שלה בנאסד"ק, אך רובם חיוביים או ניטרליים כלפי מניית ווינגסטופ.

קלאודפלייר מספקת פתרונות אבטחה, תשתיות וביצועי רשת עבור אתרים, אפליקציות ושירותי SaaS. החברה הונפקה בבורסת ניו יורק לפני קרוב לחמש שנים במחיר של 15 דולר למניה, ונסחרת היום במחיר שגבוה מ־90 דולר. לפי התחזית שלה היא צפויה לרשום השנה צמיחה של 27% בהכנסות ושל 9.5% ברווח התפעולי.

קראודסטרייק היא חברת אבטחת סייבר שהונפקה לראשונה בנאסד"ק ביוני 2019, ומאז מנייתה זינקה ביותר מ־800%. החברה האמריקאית פועלת גם בישראל וביצעה שלוש רכישות בארץ, האחרונה שבהן הייתה של פלואו סקיוריטי ב־200 מיליון דולר. נראה שהאנליסטים המסקרים את המניה לא חושבים שהיא יקרה: 45 מחזיקים בהמלצות חיוביות, 4 ניטרליים ואין אף אחד שלילי, ומחיר היעד הממוצע למניה גבוה ב־28% מהמחיר בבורסה.

לג'נד ביוטק היא חברה הנמצאת בשלב המסחרי של חייה, והיא מפתחת ומשווקת תרופות אונקולוגיות ואחרות. ב־2023 רוב הכנסותיה הגיעו משיתופי פעולה שיש לה וכן מהסכמי רישוי. החברה אינה רווחית, וההפסד הנקי המיוחס לבעלי המניות ב־2023 הסתכם ב־518 מיליון דולר.

מניית החברה ירדה בשבוע האחרון בכ־8% והשלימה ירידה של כ־13% מתחילת החודש הנוכחי, כך שאם נראה היה שהשווי מנופח, כעת הוא פחות מנופח (יחס שווי שוק למכירות של 31.2, לעומת כ־35.8 בתחילת החודש). שווי החברה גם ירד אל מתחת ל־10 מיליארד דולר.

מניית אנבידיה היא אחת הבולטות בוול סטריט בשנה וחצי האחרונות, והעליות החדות בה מגיעות על רקע העובדה שהיא נתפסת כאחת הנהנות המרכזיות מההתפתחות ב־AI, מה שמשתקף גם בתוצאות הפיננסיות שלה. בשנת הכספים האחרונה הכנסותיה צמחו ב-126% ל־60.9 מיליארד דולר, הרווח הנקי לפי כללי GAAP זינק ב־581% ל־29.8 מיליארד והרווח הנקי Non-GAAP טיפס ב־286% ל־32.3 מיליארד דולר. החברה מייצרת שבבים עבור יישומי AI. יש לה גם פעילות בישראל, ולפני כמה שנים שילמה כ־7 מיליארד דולר תמורת מלאנוקס הישראלית.

חברת השבבים הבריטית Arm Holdings הונפקה לראשונה בספטמבר בשנה שעברה, לפי שווי של 54 מיליארד דולר - ההנפקה הגדולה ביותר בוול סטריט ב־2023. מחיר המניה בהנפקה נקבע על 51 דולר, כלומר המחיר כיום משקף תשואה תלת־ספרתית על מחיר ההנפקה. מניית Arm זינקה ב־50% ביום אחד לאחר שפרסמה דוחות טובים ותחזית חיובית על רקע ביקושים חזקים, בפרט מתחום ה־AI. לפי נתוני Yahoo Finance, רוב האנליסטים שמסקרים את החברה חיוביים, חלקם ניטרליים ורק אחד שלילי, אך מחיר היעד הממוצע למניה נמוך ממחיר השוק.

מיקרוסטרטג'י (MicroStrategy) היא חברת תוכנה המספקת שירותי בינה עסקית וענן, והיא גם מחזיקה במטבעות ביטקוין. בסוף 2023, לפי דוחות החברה, היו לה 190 אלף מטבעות ביטקוין לאחר שרכשה קרוב ל־32 אלף במהלך הרבעון האחרון של השנה (מאז היא רכשה עוד מטבעות). מחיר הביטקוין עלה מתחילת השנה בכ־40% ביחס לדולר. בחודש שעבר, החברה אף גייסה חוב בהיקף של מאות מיליוני דולרים כדי לרכוש עוד ביטקוין.

בשל ההחזקות הגדולות בביטקוין, כשהמטבע יורד גם המניה מגיבה בהתאם. ב־10 ימים האחרונים הביטקוין איבד כ־15% מערכו (מעל 10,000 דולר), ומניית MicroStrategy נפלה אף יותר, בכ־21.5%.

אסטרה לאבס עוסקת בתחום השבבים לקישוריות בדאטה סנטרים, המתאימים לתשתיות ענן ו־AI. החברה הונפקה לראשונה בנאסד"ק ב־19 במרץ וביום המסחר הראשון שלה המניה זינקה ב־72%, זאת לאחר שגם מחיר ההנפקה היה גבוה מהטווח שאליו החברה כיוונה. אסטרה לאבס הציגה ב־2023 צמיחה של 45% לכ־116 מיליון דולר, וצמצמה את ההפסד הנקי שלה ב־55% ל־26.3 מיליון דולר.
צילום: איל יצהר

צרו איתנו קשר *5988