תוספים וטריקים: כך קונים ברשת חכם ובזול

היקף הרכישות של ישראלים באונליין נמצא בעלייה מתמדת, אבל רבים לא מכירים את הכלים שמאפשרים לחסוך בתשלום • מתוספים שמשתלם להתקין בדפדפן ועד שיחה עם צ'אטבוט

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / חומרים: אתרי החברות, Shutterstock
אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / חומרים: אתרי החברות, Shutterstock

בדיקה טכנולוגית

איך ניתן לשפר שירותים דיגיטליים? אילו מוצרים חדשים יש היום בשוק, ומה איכותם לעומת המתחרים? כיצד פותרים בעיות טכנולוגיות? מדי שבוע המדור ינסה לענות על שאלות אלה ודומות להן. אם נתקלתם בתקלות ואתם זקוקים לעזרה, או שאתם מעוניינים שנסקור מוצרים מסוימים, אתם מוזמנים לפנות למייל: nevo-t@globes.co.il

מאז פרוץ הקורונה ועד היום התחזק מאוד סגמנט הרכישות ברשת, והחברות השונות מאמצות כמעט כל שיטה חדשה וכל תמריץ כדי לגרום לצרכנים לרכוש שם יותר. לצד זאת, יש מי שחיפשו דרכים להוזיל את הרכישות ולחסוך כסף, ופיתחו כלים מתאימים שלכל צרכן כדאי להכיר.

בדיקה טכנולוגית | לא רק ChatGPT: שישה כלי AI שכדאי להכיר
בדיקה טכנולוגית | טסים לחו"ל? הנה מה שכדאי לכם לדעת על ה־e-SIM
בדיקה טכנולוגית | הבינה המלאכותית הגיעה לג'ימייל, ועוד כלים שכדאי להכיר

כאן נציג כמה תוספים אינטרנטיים שיעזרו לכם להוציא פחות, ולצמצם עלויות. לא כל התוספים עובדים עם כל אתרי הקניות, וחלק מהתוספים יכולים לאסוף נתונים על פעילות הגלישה של המשתמשים - לכן, מומלץ לקרוא את מדיניות הפרטיות לפני שמתקינים אותם.

נזכיר כי ברכישת מוצרים ביותר מ־75 דולר יהיה עליכם לשלם מס, בהתאם לתקנות היבוא האישי של רשות המסים. לכן, חשוב לשים לב להיקף הרכישות הכולל, ולבדוק מה יהיה גובה המס שתצטרכו לשלם. אז מה שווה להכיר לפני שרוכשים מוצר חדש ברשת? לפניכם התשובות.

PayPal Honey קופונים להורדת המחיר

אחד התוספים הפופולריים החינמיים הוא PayPal Honey, שמחפש ובודק אוטומטית קודי קופונים זמינים ביותר מ־30 אלף אתרים. אם נמצא קוד פעיל, הוא מיושם עם החיסכון הגדול ביותר על עגלת הקניות. יתרה מכך, Honey יכול לחפש בשבילכם מחירים יותר טובים באמזון.

איך זה עובד? עליכם להתקין את התוסף הרלוונטי לדפדפן שלכם. כשאתם רוכשים באתר מסוים, תוכלו לראות את האות h בדפדפן. ואם הוא בצבע כתום זה אומר שהתוסף תומך באתר. כל הקופונים שנמצאים עבור אותו אתר יוארו בצבע ירוק.

בדומה ל־Honey, יש טראקרים נקודתיים לאתרים. דוגמה לזה הוא Keepa, שמיועד נקודתית לאמזון. הוא עוקב אחרי מחירי המוצרים לאורך הזמן, ומודיע כשהם יורדים.

"שם זה זול יותר": התוסף הישראלי

בשנה האחרונה התפרסם תוסף שנקרא "שם זה זול יותר", שהייחוד שלו בכך שהוא פועל על אתרים ישראלים. בדומה למה ש־Honey יודע לספק, גם מבחינת קופונים וגם מבחינת השוואת המחירים, מתקינים את התוסף ונותנים לו לרוץ. כשהוא מזהה עמוד מוצר, הוא יציע לכם אתרים עם מחירים טובים יותר או קופונים שאתם יכולים להשתמש בהם.

לצורך הבדיקה, ניסינו את התוסף. גילינו שאולי יותר זול במקום אחר, אבל הוא עצמו לא בדיוק עובד היטב. כשניסינו אותו ב־KSP הוא לא הצליח לזהות עמודי מוצר, וכשחיפשנו באייבורי מחשב מסוים, הוא הציע תיקי מחשב במקום מוצר דומה של המחשב.

Camelizer: מעקב אחרי מחירים

אחד התוספים המעניינים שכדאי להכיר הוא ה־Camelizer, שעוקב אחרי היסטוריית המחירים ומראה לכם אותה. הנתונים האלה מאפשרים לדעת האם כדאי לחכות מעט לפני הרכישה או שהמחיר נמוך ביחס למה שהיה בחודשים הקודמים, ולכן כדאי לנצל את ההזדמנות. יתרה מכך, אפשר לסמן לתוסף שיעדכן במייל כשיש מחיר מבוקש מסוים.

ChatGPT וג'מיני: לשאול את הצ'אטבוטים

כפי שהם מסייעים בשורה ארוכה של תחומים, הצ'אטבוטים השונים כמו Gemini של גוגל או ChatGPT יכולים לסייע גם ברכישות אונליין. לדוגמה, ניתן להציג להם שאלות כדי להבין את השוני בין מוצרים מסוימים או לדעת מה מוגדר כמחיר טוב או גבוה מדי.

במקרה של ג'מיני, העובדה שהוא מחובר לאינטרנט מסייעת בקבלת מידע זמין ועכשווי יותר, כך שמי שמשלם על גרסת הפרו של ChatGPT ייהנה גם מכך. הצ'אטבוטים יידעו לספק מענה רחב, ולעיתים אף יפנו למקורות שמהם לקחו את המידע.

עם זאת, אם משתמשים רק בצ'אטבוטים ולא במנועי החיפוש, לחברות כמו גוגל יש פתרון כדי עדיין להרוויח כסף - וסביר שישולבו מוצרים ממומנים או מקודמים בצורה לא אורגנית. לכן, צריך לעשות חושבים לפני שמקבלים עצה מצ'אטבוט.

יד שנייה: עשרות אחוזים פחות

לא כל מוצר צריך לרכוש חדש מהניילונים - אפשר גם לקנות יד שנייה. ברגע שהמוצר היה בידיים של מישהו אחר שהשתמש בו מעט או אפילו רק פתח אותו, הדבר עשוי לגרום לירידה משמעותית במחיר.

לכן, אם אתם מחפשים דרך להוזיל בעלויות, ולא חייבים בהכרח מוצר יד ראשונה, ניתן להוזיל את הרכישה הבאה שלכם לעתים בעשרות אחוזים, וכדאי לשקול זאת.

בלאק פריידיי: לחכות לימי הקניות

מדי שנה יש שורה של ימי קניות מיוחדים בינלאומיים כמו בלאק פריידיי, סייבר מאנדיי, חג הרווקים הסיני ועוד. בישראל יש גם ימי קניות כמו Shopping IL. בימים האלה מוצעות הנחות בשיעור גבוה מהמקובל ביתר ימות השנה, כך שאם יש משהו יקר שאתם רוצים לרכוש, כדאי אולי לחכות לנובמבר־דצמבר.

גם בחגי ישראל - כמו חנוכה, פסח וראש השנה - יש מבצעים משמעותיים. חנויות ישראליות רבות, פיזיות ודיגיטליות, מציעות מבצעים ששווים בדיקה.

ישנם עוד כמה טיפים לחיסכון בכסף בקניות ברשת - לדוגמה, מומחים ממליצים לבדוק את האתרים מחוץ לשעות השיא, כי חנויות שונות מציעות הנחות והטבות בשעות לא שגרתיות. לצד זאת, אם יש לכם קודי קידום, מבלוגרים או משפיענים, כדאי להשתמש בהם.

השורה התחתונה לפני שקונים, בודקים

רכישת מוצרים ברשת יכולה להיות חוויה אימפולסיבית, והתוצאה היא שמוציאים כסף מבלי לחסוך בעלויות. השוואת מחירים לפני רכישה מקוונת היא צעד חכם וחסכוני. יתרה מכך, לפני הרכישה נסו לקרוא ביקורות - זה יכול להשפיע על ההחלטה האם אתם באמת רוצים את המוצר או לא.

השימוש בתוספים שהוזכרו בכתבה יכול להקל במיוחד על תהליך ההשוואה והחיסכון בכסף. ברגע שקובעים תקציב ברור, אפשר לחכות גם לימי מכירות מיוחדים כדי לחסוך בעלויות. לצד זה שאנחנו רוצים להשיג מוצרים שונים, כדאי לעשות את זה בצורה נבונה וחכמה, ולא לבזבז את הכסף בלי שום מעקב והצעות לייעול.