הגרעינים של חממה בדרך החוצה מהבורסה - מי ייכנס במקומם?

חברת חממה סחר קיבלה הצעה להוצאת פעילותה מהבורסה והכנסת פעילות נדל"ן במקומה • בעקבות מלחמת חרבות ברזל לחברה חובות בהיקף של 1.6 מיליון שקל מתושבים מרצועת עזה

פיצוחים / צילום: תמר מצפי
פיצוחים / צילום: תמר מצפי

חברת הפיצוחים הבורסאית חממה סחר , שבשליטת משפחת חממה (77.7%), שהיא למעשה שלד בורסאי (בשווי שוק של 59 מיליון שקל), מרכזת עניין בעקבות הצעה שקיבלה להוצאת פעילותה מהבורסה והכנסת פעילות נדל"ן במקומה, כאשר השליטה תעבור לבעלים החדש. 

מי שהגיש את ההצעה הוא ניסים ברכה, מנכ"ל חברת הקנאביס טוגדר  ומייסד חברת נדל"ן בשם גלובוסנטר נדל"ן. על פי ההצעה, ברכה ימזג לחברה פעילות נדל"ן בארץ בתחום המרכזים הלוגיסטיים וכן נדל"ן מסחרי בשווי של לפחות 90 מיליון שקל ופעילות נדל"ן נוספת בהיקף של עד 80 מיליון שקל.

נציין כי לפני כשנה וחצי חברת הקנאביס טוגדר עצמה הכריזה על מגעים להכנסת פעילות נדל"ן לתוכה. אלא שעד כה המהלך לא יצא לפועל.

החשש מחלחל לשווקים: פרמיית הסיכון של ישראל בשיא של 11 שנים, ומרווחי האג"ח ממשיכים להתרחב 
הבכיר שחושף באופן נדיר את הסודות על איך משקיעים את הפנסיה שלכם 

בתחילת השנה הנוכחית פרש מנכ"ל החברה אליהו חממה מניהולה (ונשאר דירקטור) ובמקומו מונה לתפקיד תומר עזרא, שהצטרף לחברה שבעה חודשים קודם לכן כמשנה למנכ"ל. עזרא הגיע אל החברה לאחר שהיה סמנכ"ל מכירות בחברת מהדרין שיצחק תשובה, בעלי קבוצת דלק, רכש לאחרונה בחזרה מדיסקונט השקעות. מי שעוד מחזיקה בחממה היא חברת הביטוח הפניקס, שיש לה כ-7.1% ממניות החברה.

חובות לקוחות בהיקף של 1.6 מיליון שקל

חממה היא אחת מהחברות הגדולות בארץ בתחומה ונתח השוק שלה עומד לדבריה על כ-10%. על פי דוחות החברה לשנת 2023 יש לה כ-400 לקוחות, חלקם מתגוררים בשטחי הרשות הפלסטינית ורצועת עזה.

בעקבות מלחמת חרבות ברזל דיווחה חממה על חובות בהיקף של 1.6 מיליון שקל שיש לתושבים מרצועת עזה כלפי החברה ושיש לה ספקות באשר לסיכוי לגבות אותם. בדוחותיה האחרונים רשמה החברה הפרשה להפסד אשראי של כ-1.5 מיליון שקל בגין אותם חובות ובנוסף, דיווחה החברה על פגיעה בתוצאותיה בחודשים אוקטובר ונובמבר.

פעילותה של חממה לא רווה נחת. הכנסות החברה מדשדשות כאשר בשנת 2023 ההכנסות ירדו ב-9% והסתכמו בסכום של 272 מיליון שקל. עם זאת, החברה השכילה לצמצם הוצאות וכך הצליחה להגדיל את הרווחיות התפעולית שלה לעומת השנה שעברה ל-9.4 מיליון שקל (אך עדיין מדובר בצניחה ביחס ל-17.9 מיליון שקל בשנת 2021).

בשורה התחתונה החברה עברה לרווח של 3.1 מיליון שקל, לעומת הפסד של 3.5 מיליון שקל אשתקד ובהשוואה לרווח של 16 מיליון שקל בשנת 2021.

גם תזרים המזומנים מפעילות שוטפת של החברה לא יציב במיוחד כאשר בשנה שעברה היא רשמה תזרים חיובי של 48 מיליון שקל, אך בשנת 2022 היא רשמה תזרים שלילי של 28.7 מיליון שקל ובשנת 2021 רשמה תזרים חיובי של 24.2 מיליון שקל.

כאשר צבר ההזמנות של החברה הצטמק בשנה החולפת ב-40% והסתכם בסוף שנת 2023 ב-24.3 מיליון שקל בלבד.