גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אחרי שלא פרעה חובות: הוגשה בקשה לחדלות פירעון נגד האב סקיוריטי

מדוחות האב סקיוריטי למחצית הראשונה של 2023, שהוגשו רק בתחילת השנה, עולה כי הפסדי החברה זינקו ב-240% לסכום של 69 מיליון דולר, ובינתיים האב לא עומדת בתחזיות שלה וסוחבת גירעון בהון והערת "עסק חי" ● משקיע פנה לבית המשפט בבקשה לקבל את כספי ההשקעה שלו בחזרה ● האב בתגובה: "בקשה חסרת יסוד"

אייל משה, מייסד האב סקיוריטי / צילום: רובי לייבוביץ'
אייל משה, מייסד האב סקיוריטי / צילום: רובי לייבוביץ'

משקיע של חברת אבטחת הסייבר האב סקיוריטי , שנתן לה הלוואה בהיקף של כ-3.1 מיליון דולר כחלק מעסקת המיזוג עם חברת SPAC בוול סטריט, טוען כי החברה לא מחזירה לו את החוב מזה כשנה, על אף כל ניסיונותיו להידבר עם החברה ולקבל בחזרה את כספו. בעקבות כך הגיש המשקיע לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשה לפתיחת הליכים לחדלות פירעון נגד האב סקיוריטי. 

לאחר נפילה של 99% במניה: משקיע טוען כי האב סקיוריטי הפכה לחדלת פירעון
הבלגן בהאב: החשב הוציא 400 אלף שקל מכספי החברה לצרכים אישיים
האב סקיוריטי בוחנת האם המייסד והמנכ"ל לשעבר מעל בכספים

לדברי התובע, "משך תקופה ארוכה, האב סקיוריטי פועלת באופן שאינו הולם את הגדרתה, צוברת חובות בשווי עשרות מיליוני שקלים, מפרה את התחייבויותיה הבלתי מסויגות לפרוע את ההלוואה אותה העמידה המבקשת, חרף העובדה כי מועד הפירעון חלף, והכול תוך התעלמות רועמת מדרישות המופנות אליה".

התובע טוען כי "אין ולא יכול להיות חולק כי החברה היא חדלת פירעון, הן לפי המבחן התזרימי והן לפי המבחן המאזני. כל ניסיון של המבקש לגבות מהחברה את כספי ההלוואה עלו בתוהו, והתבהר כי לא רק שלחברה אין אופק כלכלי - אין לה היתכנות כלכלית, וספק רב אם אי-פעם היה לה בשלב זה". 

מיזוג בשווי מנופח

התובע הוא גוף בשם Dominion Capital, שדיווח בחודש שעבר כי הוא מחזיק ב-4.6% ממניות האב סקיוריטי. מדובר על גוף מקונטיקט שקשור ל-DC Rainier - יזם ה-SPAC אליו מוזגה האב סקיוריטי, כלומר מי שחתם מלכתחילה עם האב על מיזוג בשווי מנופח.

בהאב טענו לפני מספר שבועות כי "מדובר במחלוקת מסחרית שנמצאת בבירור, וכחלק מאמצעי לחץ פסול, הועבר דיווח שקרי על תביעה לחדלות פירעון שלכאורה הוגשה כבר בפברואר, בזמן שלא הוגשה תביעה כזו בכלל, וגם לא יכלה להיות מוגשת, שהרי זו תביעה משוללת יסוד".

נזכיר כי האב סקיוריטי נכנסה לבורסה בתל אביב בחודש מרץ 2021 לפי שווי חברה של כ-89 מיליון דולר. כשנה לאחר מכן הודיעה האב סקיוריטי על מיזוג עם חברת SPAC בוול סטריט לפי שווי של 1.28 מיליארד דולר, פי 4 משווי החברה בתל אביב באותם ימים.

לא מעט גבות הורמו בשוק ההון בעקבות המיזוג, וכולם שאלו את עצמם האם מדובר בשווי הגיוני לחברה שמפסידה עשרות מיליוני דולרים בשנה. בסופו של דבר המיזוג הושלם, אך מניית האב סקיוריטי צללה מהר מאוד ואיבדה כמעט את כל שוויה. כעת היא נסחרת לפי שווי של 13 מיליון דולר בלבד, השמדת ערך של 99%.

המיזוג ל-SPAC הפך את DC Rainier לבעלת מניות בהאב סקיוריטי, ומספר שבועות לאחר מכן דומיניון חתמה על הסכם עם האב, שכלל הלוואה והנפקת מניות לדומיניון. דומיניון העבירה להאב סכום ראשוני של 2.5 מיליון דולר, והאב מסרה לדומיניון שטר חוב בכיר, נושא ריבית שנתית של 10%, כנגד החוב. לפי הדיווח, האב לא עמדה במחויבות שלה. 

במאי 2023 דומיניון פנתה להאב בבקשה לקבל בחזרה את סכום הקרן יחד עם הריבית, ולדבריה, האב לא עשתה זאת, ובסוף 2023 דומיניון הגישה תביעה נגד האב בארה"ב בנוגע להפרת החוזה. בהמשך, לפי הדיווח שהוגש לרשות ניירות הערך האמריקאית, נפתח הליך נוסף של דומיניון נגד האב, כשבפברואר האחרון היא שלחה דרישה לפני פתיחה בהליכים לפי חוק חדלות הפירעון והשיקום הכלכלי, שטרם נענתה. 

בדומיניון חוששים שהאב סקיוריטי לא יכולה לשלם את חובותיה, ולדבריהם, הם שמעו על בעלי חובות נוספים שהאב לא שילמה להם את הכסף. 

ההפסדים זינקו  

בדוחות הכספיים למחצית הראשונה של שנת 2023, שאותם הגישה האב באיחור רק בתחילת שנת 2024, דיווחה החברה על הפסד נקי של 68.7 מיליון דולר - העמקת ההפסד לעומת 20.2 מיליון במחצית הראשונה של שנת 2022, אחרי שגם ההכנסות שלה ירדו במחצית ב-18% והסתכמו ב-30.7 מיליון דולר בלבד.

הדוחות גם מגלים כי לחברה אין מספיק כסף בקופה. האב סקיוריטי רושמת גירעון בהון של 38.5 מיליון שקל, כיוון שהיקף הנכסים שלה נמוך מהיקף ההתחייבות. החברה גם סוחבת הערת "עסק חי" מדוחותיה לשנת 2022, כלומר יש חשש ממשי מבחינת רואי החשבון שהחברה לא תוכל להתקיים בעוד שנה. 

האב טרם הגישה את הדוחות לשנת 2023, ובסביבת החברה מסבירים כי המועד האחרון להגשת הדוחות הוא 15 במאי, ומתחייבים שהחברה תעמוד בו. 

לא עומדת בתחזיות

במצגת למשקיעים שפרסמה האב סקיוריטי בחודש אפריל 2021, לקראת ההליכה לוול סטריט, הציגה החברה תחזית לפיה בשנת 2022 היא תרשום הכנסות של 115.2 מיליון דולר. בפועל היא סיימה את אותה שנה עם הכנסות של 79.7 מיליון שקל בלבד. באותה תחזית היא גם העריכה כי את שנת 2023 היא תסיים עם הכנסות של 174.5 מיליון דולר, אך במחצית הראשונה היא הכניסה כאמור 30.7 מיליון דולר בלבד.

עיקר הזינוק שאותו צפתה האב היה במגזר זרוע החדשנות והטכנולוגיה שלה. החברה צפתה הכנסות של 38.4 מיליון דולר בשנת 2022 (אך סיימה את אותה שנה עם 1.7 מיליון דולר בלבד) והכנסות של 91.8 מיליון דולר בשנת 2023, אך במחצית הראשונה ההכנסות מהתחום הסתכמו ב-750 אלף דולר בלבד.

מנכ"ל האב סקיוריטי היום הוא נח הרשקוביץ, שלפני כן היה מנהל האסטרטגיה ודירקטור בחברה. הוא החליף את עוזי מוסקוביץ, לשעבר ראש אגף התקשוב בצה"ל, שכיהן כמנכ"ל מספר חודשים. מוסקוביץ, שהיה קודם יו"ר, החליף במפתיע כמנכ"ל את המייסד אייל משה זמן קצר לפני השלמת המיזוג ל-SPAC, ובהמשך נודע כי החברה חושדת במשה שהשתמש בכספי החברה לשימושו האישי בהיקף של יותר מ-2 מיליון שקל.

את דומיניון מייצג בהליכים המשפטיים עורכי הדין דיוויד דנוביץ, נועה הבדלה ומור תורג'מן ממשרד Sullivan & Worcester שפועל בניו יורק ובתל אביב. 

"בקשה חסרת יסוד" 

מחברת האב סקיוריטי נמסרה בתגובה: "מדובר בבקשה של מבקש חסר תום-לב שמעולם לא השקיע בחברה, במסגרת סכסוך מסחרי המתנהל בארה"ב במטרה לדלות כספים.

"הבקשה חסרת יסוד ונועדה לתקן בדיעבד מניפולציה אסורה על המניה שביצע עת דיווח באופן שקרי, כאילו הגיש את הבקשה כבר בפברואר וגרם לחברה נזקים חמורים. המבקש יודע זאת, ולראיה - הוא לא ביקש סעדים זמניים.

"האב, חברה איתנה הזוכה לאמון המשקיעים והודיעה לפני כשבוע על גיוס כספים בהיקף של למעלה מ-8 מיליון דולר ועל רכישת מניות בחברת QPOINT, שלה הכנסות שנתיות של למעלה מ-26 מיליון דולר, והיא פועלת להגשת דוחותיה הכספיים במועד בהתאם לדין בארה"ב".

עוד כתבות

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

כמה יקבל כל מפונה שיירשם לתוכנית התעסוקה החדשה בחיפה?

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי