גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מי מממן את הבדיקות המהירות בכניסה לאיים הירוקים? ובכן, לא היה קל לגלות

ניסינו לבדוק מי מממן את עמדות הבדיקה המהירה לקורונה שהוצבו בכניסה לאילת וים המלח במסגרת חוק איי התיירות ● וגם: מנשה (גוגי) זילכה מונה לתפקיד מנכ"ל רני צים מרכזי קניות ● השיחה

עמדת בדיקה בשדה התעופה רמון / צילום: סופיה ישראל
עמדת בדיקה בשדה התעופה רמון / צילום: סופיה ישראל

בסך הכול רצינו לבדוק מי מממן את עמדות הבדיקה המהירה שהוצבו בכניסה לאילת וים המלח במסגרת חוק איי התיירות. את התשובה, לא היה קל להשיג. נזכיר - החוק שאפשר את פתיחת בתי המלון באילת ובים המלח מאפשר לנופשים להיכנס לאזורים המוגדרים אחרי שיציגו בדיקת קורונה עדכנית. את הבדיקות מבצעים כלל הנופשים בקופות החולים ללא עלות. בארבעה מוקדים, כולל בשדה התעופה רמון הוצבו עמדות לבדיקות מהירות של חברת סופיה, שתוצאותיהן מתקבלות תוך 15 דקות והן מיועדות לתושבי האזורים המוגדרים כאיי התיירות ולעובדים מתחום המלונאות, הרפואה, האקדמיה וכד' שגם הם נדרשים להציג בדיקות שליליות לפני כניסתם.

הפנינו שאילתה למשרד הבריאות כדי להבין כמה משלם הציבור לאותן עמדות מהירות. התשובה שלחה אותנו לבדוק את הנושא מול משרד הביטחון: "מדובר בעמדות שהקימו בפיקוד העורף ועלייך לפנות אליהם". פנינו לפיקוד העורף וזו התשובה שהתקבלה: "בדיקות הקורונה בכניסה לאיי התיירות, כמו כלל פעילות משרד הביטחון ומפקדת 'אלון' בפיקוד העורף עבור משרד הבריאות, מבוצעת מתקציב משרד הבריאות". חזרנו למשרד הבריאות שם הפנו אותנו למשרד התיירות: "מדובר בתקציב שעובר ממשרד התיירות. תוכלו לפנות אליהם". פנינו למשרד התיירות וזו התשובה: "כחלק ממאמץ ממשלתי, הושג סיכום בין משרדי על מימון מתחמי הבדיקה. חלקו של משרד התיירות הוא 5.1 מיליון שקל לשתי המועצות". תהינו, אם זה חלקו של משרד התיירות הרי שיש חלק נוסף. וכך נשלחנו מחדש לבדוק את הנושא מול משרד הבריאות שהשיב כי "משרד הבריאות לא מתקצב את נושא האיים הירוקים אלא רק מספק ציוד נושא (ערכות בדיקות ומכשירי בדיקה). את התפעול מבצע פיקוד העורף מתקציב שמעביר לו משרד התיירות".

 ומכל הסאגה הזו מה יצא? נראה כי משרד התיירות משלם 5.1 מיליון שקל למימון מתחמי הבדיקה, משרד הבריאות הוא שמספק ציוד, במסגרת 300 מכשירים שנרכשו לשימושים שונים. עלות כל מכשיר נאמדת בכמה אלפי שקלים ועלות כל בדיקה שקלים בודדים. שנהיה בריאים.

חדשות טובות

לקראת בשורה לנוסעים? משך ההחזר על טיסות שבוטלו צפוי להתקצר ל-30 ימים במקום 90 ימים כפי שקובע החוק כיום. החקיקה צפויה לעבור בממשלה בקרוב.

מצנח הזהב

מנשה (גוגי) זילכה מונה לתפקיד מנכ"ל רני צים מרכזי קניות. זילכה (54), כיהן בשלוש השנים האחרונות כמנכ"ל חברת אופיס דיפו, שגם היא בשליטת צים. הוא יחליף את בעל השליטה רני צים, שימשיך לכהן בתפקיד יו"ר החברה, ולתפקיד מנכ"ל אופיס דיפו יכנס  חיים גולדשטיין, שכיהן עדת עתה כסמנכ"ל סחר ושיווק. 

-----

אירית בן דב מונתה למנכ"לית חברת מילובר, העוסקת בתחום הזנת בעלי החיים. בעברה שימשה בן דב כסמנכ"לית הכספים במיטרוניקס ובעמיעד מערכות מים, ושימשה כדירקטורית באבן קיסר, פלרם, פולירם ומילואות. בתפקידה האחרון כיהנה בן דב (50) כמנהלת EMEA בחברת עמיעד. במילובר היא תחליף את אורי לופט, שבתום שבע שנים מונה למנכ"ל חברת חומרי הבנייה איטונג.

---

חברת הקוסמטיקה פרמייר ים המלח, מצהירה כי אל מחלקת המחקר והפיתוח שלה, מצטרף פרופ' ג'ורג' סמוט, זוכה פרס נובל בפיזיקה לשנת 2006, במטרה שיסייע לפתח מכשיר אנטי אייג'ינג רפואי מבוסס גלים אלקטרומגנטיים.

משפרים את העתיד

באירוע מצומצם יחסית, נפגשו בשבוע שעבר בני נוער יזמים חברי עמותת יוניסטרים, עם נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין. הקבוצה הציגה לנשיא מיזמים בהם מקל הליכה רובוטי מבוסס Waze שמיועד ללקויי ראייה, פרי פיתוח של בני נוער ממרכז שגב שלום שבפזורה הבדואית. בני נוער מג'וליס, הציגו בקבוק שתייה מחומרים אורגניים מתכלים במי ים, ועוד. במפגש נכחו גם יו"ר ומייסד העמותה רוני צארום, המנכ"ל אסף וייס, ומנכ"לית פייסבוק ישראל עדי סופר תאני, המכהנת כחברת בורד בעמותה.

-----

עברי ורבין, מנכ"ל חברת הייעוץ גוד ויז'ן מקבוצת פאהן קנה, ניצל את המומנטום בסמינר בנושא השקעות ירוקות, כדי להשיק את ספרו החדש על אחריות תאגידית בעידן הדיגיטלי: "Corporate Responsibility in the Digital Age". בסמינר, שנערך בשיתוף איחוד האמירויות ו-Grant Thornton, השתתפו גם כ-1,700 צופים מאבו דאבי, כמו גם מיכל פוניה אלכסנדרון, מנהלת פיתוח עסקי ב-Material Future; אלה אלקלעי, סמנכ"לית פיתוח עסקי בבית ההשקעות IBI; וססיל בלייוס, ראש מחלקת אימפקט וקיימות בקרן ההון סיכון פיטנגו.

עוד כתבות

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת תל אביב לבינלאומיות

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

חופית באטה, חוקרת בינה מלאכותית ב-AI21 / צילום: יונתן בלום

היא התגייסה ליחידת מודיעין, צוללת עם כרישים ועובדת בתחום הכי חם בעולם

היא שובצה במודיעין אך התעקשה להתגייס לקרבי, שימשה אלגוריתמאית במובילאיי ויש לה תואר במתמטיקה ● כיום חופית באטה היא חוקרת ב-AI21 Labs, שנתמכת בידי ענקיות הטכנולוגיה ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות