גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"זום ייצרה סוס מהיר יותר, אנחנו מנסים לייצר חללית"

לפני 14 שנה הקים רון יקותיאל עם כמה חברים את קלטורה, חברה שמפתחת פתרונות וידיאו לארגונים ● בראיון לגלובס הוא מדבר על המהפכה שרק החלה ("חשבתי שאנשים יהיו יותר גמישים"), על התוכניות האסטרטגיות של החברה ("כל האופציות על השולחן") וגם על חוויית היזמות

רון יקותיאל. “אנחנו לא מחפשים להימכר, אבל אם תגיע ההצעה הנכונה - נשקול אותה” / צילום: איל יצהר
רון יקותיאל. “אנחנו לא מחפשים להימכר, אבל אם תגיע ההצעה הנכונה - נשקול אותה” / צילום: איל יצהר

רון יקותיאל, מנכ"ל קלטורה, מספר שהדיסוננס של חייו הוא השאלה האם להיות תזזיתי ולהחליף בכל פעם מסגרת, במקרה שלו להקים סטארט-אפ חדש, או לחילופין - לרוץ למרחקים ארוכים. בילדות הוא עבר שבעה מקומות מגורים, כולל בחו"ל ("נהייתי חתול שכל הזמן זז, זה עוזר לך ליפול על הרגליים ולהתמודד עם סיטואציות"), ובצבא דווקא התביית בתפקיד של טייס מסוקים בחיל האוויר. "אני אוהב מהירות, שדברים זזים מהר מאפס לאחד, אפרופו טייס", הוא אומר בראיון לגלובס. את הפתרון לדיסוננס הוא מגדיר כך: "אני נהנה מזה. בתוך המרתון אני עושה ספרינטים".

אם כך, נראה שהאופן שבו הקורונה משפיעה על קלטורה מתאים לו כמו כפפה ליד. מדובר בחברה ותיקה, בת 14 שנה, שמפתחת מערכות לניהול וידיאו. מצד אחד, היא צומחת בעשרות אחוזים בשנה, ומנגד, נראה שכמה מהשווקים שלה מתעוררים באמת רק בימים אלו. המהפכה שהם מקווים שתקרה בתחום הוידיאו מתחילה לקרום עור וגידים.

"ההיגיון אמר וידיאו, המחלה אמרה וידיאו והעולם בכל מקרה ממשיך לוידיאו, אבל לא היה ברור לאיזה צונאמי אנחנו נכנסים. אז ברבעון הראשון נכנסנו למוד זהירות, ובאמת הרבעון נסגר עם חצי מהתוכנית", מספר יקותיאל, 47, בראיון לפודקאסט "רוד שואו" של גלובס. "חברות גדולות היו בשוק, עצרו את הניירות ולא חתמו עליהם. ואז באפריל-מאי התחיל בום. כל הלקוחות התחילו להשתמש במערכות שלנו בטירוף, והגדילו שימוש. זמן המכירה נחתך ברבע. הרבעון השני היה רבעון שיא בהיסטוריה של קלטורה".

קלטורה מעסיקה 500 עובדים, מהם 300 בישראל. תאגידים גדולים, בהם 25 מ-100 החברות הגדולות בעולם, משתמשים בטכנולוגיה שלה לטובת "יוטיוב ארגוני", תשתיות וידיאו לשיחות אונליין מורכבות וטכנולוגיה שמאפשרת שידורי וידיאו לקהל של עשרות ומאות אלפי אנשים. חברות גם יכולות לקחת את היכולות של קלטורה, ולשלב אותן במוצרים שלהן.

תחום נוסף שבו בולטת קלטורה הוא החינוך, ובחברה מספקים פתרונות לאוניברסיטאות המובילות בעולם. הרעיון הוא לשלב את הוידיאו בתוך מערכות ההוראה, ולא רק לפרסם הרצאות מוקלטות. קלטורה גם מספקת תשתית וידיאו לחברות מדיה וטלקום, למשל כאלו שעברו לענן.

במהלך השנים גייסה החברה 160 מיליון דולר. יקותיאל לא מוכן לחשוף את הכנסותיה המדויקות, אך מספר כי את השנה הנוכחית הם יסיימו עם הכנסות של 100-200 מיליון דולר; בכל אחת מהפעילויות של החברה קצב הצמיחה האורגני עומד על עשרות אחוזים; וקצב הצמיחה של החברה הואץ השנה לעומת שנים קודמות. למשל, היקף החוזים החדשים הוכפל לעומת השנה שעברה, וזאת מבלי שהייתה קפיצה בסדר גודל כזה בהוצאות השיווק והמכירות.

הרבה חברות ניצלו את המומנטום החיובי כדי לגייס הון. הייתה מחשבה כזאת, בשוק הפרטי או הציבורי, כי הרי גם שוק ההנפקות פתוח? לחילופין, קיבלתם הצעות רכישה?
"היה מהכול. לאורך השנים היו כמה וכמה הצעות, ובתקופה האחרונה יש הרבה הזדמנויות והרבה אפשרויות. החברה בגודל ובפרמטרים שלחלוטין רלוונטיים לכל אופציה שהזכרת, ואנחנו עכשיו שוקלים ברצינות את כל הכיוונים. אנחנו לא מחפשים להימכר, אבל אם תגיע ההצעה הנכונה - נשקול אותה. אנחנו מתכננים בשנה הקרובה לעשות מהלכים גדולים, והמיצוב של החברה, הגודל שלה והצמיחה שלה מאפשרים את זה".

מה הכוונה במהלכים גדולים?
"כולנו יודעים איזה סוגי מהלכים ניתן לעשות, וכולם נשקלים בצורה מאוד רצינית. לגדול בצורה אנ-אורגנית יש הרבה דרכים - או על ידי גיוסים בשוק הציבורי או הפרטי, או על ידי רכישות ומיזוגים גדולים. החברה במצב מאוד טוב, וגם חזרה להיות רווחית, והיכולת לעשות אימפקט קיימת יותר מתמיד, אז עכשיו אנחנו שוקלים בצורה מאוד רצינית אקסלרציה משמעותית לביזנס. אנחנו מאמינים שהחברה יכולה להתקבל מאוד בחיוב בשוק הציבורי, אם וכאשר תבחר להיות כזאת, אבל עדיין צריכים לקבל החלטה בנושא".

בין התפתחות למהפכה

הימרתם על תחום הווידיאו לפני 14 שנה. בשנים האלו חברות כמו יוטיוב ונטפליקס צברו תאוצה. הפעילות של זום מזנקת בתקופת הקורונה. יכול להיות שההימור על B2B היה לא נכון?
"בתחילת הדרך פיתחנו כלי שהוא חיבור בין יוטיוב לוויקיפדיה, מוצר שהיה B2C, אבל ראינו שאי אפשר להקים חברה אמיתית שתגיע לשווי של מיליארדי דולרים. בעולם ה-B2B המהפכה לוקחת קצת יותר זמן.

"הרבה מאוד פעילויות עומדות להתבצע באמצעות וידיאו, כמו טלרפואה, חינוך, תקשורת עם הבנקים. שאלנו את עצמנו איך ניתן לאפשר לזה לקרות? התשובה הייתה לבנות את סט הכלים שלנו ולהיכנס שוק-שוק. זאת ריצה למרחקים ארוכים. היה צריך שתהיה טרנספורמציה בארגונים, כי היא מתרחשת קודם כל בארגונים הגדולים, ורק לאחר מכן בעסקים הקטנים והבינוניים.

"היו שיחות וידיאו - סקייפ, WebEx, בלו ג'ינס - והתחושה שלנו היא שזום ייצרה סוס מהיר יותר. הם לא יצרו אוטו, ובוודאי לא חללית. אנחנו ניסינו לקפוץ לדור של החלליות, ולשאול את עצמנו לאן וידיאו הולך עכשיו, מה הדיסרפשן (שיבוש) הבא. לוקח זמן לקפוץ מסוס לחללית, ולא באנו להקים משהו מהיר".

זה לא רק עניין של מוצר יותר טוב, אלא גם הבנה מה אנשים צפויים לאמץ, איך העולם יתנהל. לכן אני לא בטוח שההבחנה היא בין סוס לחללית. הרי אם היית יודע שזום תתפוצץ יום אחד - היית הולך על זום.
"ברור, זום חברה מדהימה. יש להם ביזנס מטורף, והכוונה שלי היא לא לגבי גודל ההזדמנות, אלא לגבי החזון העתידי ועד כמה זה היה שונה. יש הבדל בין אבולושן לרבולושן. זום עשתה מוצר הרבה יותר טוב ממה שהיה לפניה, אבל גם התזמון היה מושלם. גם כשגרהאם בל וחברת בל הגיעו עם הטלפון היו פרסומות שניסו לשכנע לקוחות, והסקפטים אמרו: למה שנצטרך לדבר עם אנשים במקום להיפגש איתם פיזית. היה צריך להסביר להם שיש לזה ערך.

"וידיאו נהנה מכל ההתמשקות שלנו עם המחשב, הרבה מעבר לשיחות. זה הכלי שבו אנחנו מנהלים כל דבר - לומדים, משווקים וכן הלאה. למה אנשים הרגישו כל כך לא נוח עם לימוד מרחוק? כי זה כלי שמעתיק את החוויה מהכיתה עם שיחות וידיאו, אבל לא בנוי לשפר את חוויית הלמידה או לייצר חוויה חדשה. השאלה היא האם ניתן לפצח את השיטה כך שווידיאו ישמש כאמצעי ולא כמטרה.

"אפשר לטעון שזום אולי תעשה את זה בשלב הבא, כלומר תוסיף פתרונות על המוצר הראשוני שלה. קלטורה מפתחת כלים כאלו כבר מעל לעשור, עם אינטגרציות מאוד עמוקות, חיבור ללייב ול-VOD. זה תהליך יותר סבוך, הרבה יותר בומבסטי. ושוב, אני לא משווה - זום היא חברה פנומלית, שאין אדם בכדור הארץ שלא היה רוצה להיות בנעליה".

אז המהפכה מתחילה לזוז? יש דברים שקורים אחרת ממה שחשבת?
"קיוויתי וחשבתי שמוסדות שנכנסים לתהליך עכשיו יקנו מכונית, ולא סוס. זה קורה, אבל חשבתי שאנשים יהיו יותר גמישים, ויתנו מענה. אפשר להסתכל על משרדי החינוך בארץ או בעולם - התשובה היא שלמרות שהקורונה התחילה במרץ, גלגלי המהפכה מתקדמים לאט, וגם אם יש טכנולוגיה - זה עדיין לא מספיק מהיר.

"האם זה מהיר פי 2-3 יותר מאשר שהיה בעבר? בהחלט. האם זה יימשך בחודשים הקרובים? כן. האם החינוך ייראה שונה לחלוטין בתוך כמה שנים גם אחרי הקורונה, כי הבינו שיש לזה ערך? בוודאי. האם קיוויתי שהקצבים של ההייטק יחולו גם על שאר הארגונים, ונוכל לעשות שינוי מהיר והעולם יטוס קדימה? בזה אנחנו תמיד מופתעים".

בסוף סטודנטים הולכים ללמוד באוניברסיטה לא רק בגלל הלימודים עצמם, אלא גם בגלל הערך המוסף שנוצר מהחיבור עם עוד אנשים. זאת דוגמה אחת, אבל בכל ורטיקל יש את המאפיינים שלו, כמו למשל שיחות הברזייה.
"אתה צודק, אבל הקושי הזה הוא גם ההזדמנות שלנו. יש לנו סט מוצרים שמורכב מ-1,000 חתיכות קטנות. כל use case מבוסס על 80% שמקורם בקוביות, ו-20% שמוסיפים. אמר מי שאמר שיותר משעמם מלשבת בהרצאה משעממת, זה לשמוע הקלטה של הרצאה משעממת.

"במקום להיות בחוויה הפיזית שבה כל אחד שומע את אותו דבר, אפשר להתעמק בחלקים מסוימים של ההרצאה, לעשות חיפוש ועוד. המטרה היא להיכנס למערכות ניהול הלמידה, ובכלל לכל תהליך העבודה של ההוראה. זה מאפשר, למשל, לייצר כלי אנליזה חכם שיודע להגיד במה הסטודנט הצליח ובמה לא. הכוח של האינטרנט הוא ביצירת חוויה שונה, והרבה מההתעסקות שלנו עם בינה מלאכותית קשורה ליצירת פרסונליזציה.

"בעולם העבודה מרחוק, אנחנו חוקרים ביחד עם השותפים שלנו איך יוצרים משהו שהוא סינתטי, בלי לייצר בחילה מהסינתטיות. איך, למשל, מחברים אותך באופן ספורדי עם אנשים. זה קשה לפיצוח. לאנושות ייקח זמן להגיע לשם".

עכשיו פחות מפחדים

יקותיאל הקים את קלטורה עם שי דוד, חבר ילדות שגם עזר לו להקים את החברה הראשונה שלו. דוד עשה פוסט דוקטורט באוניברסיטת ייל, שם הכיר את מיכל צור, זמן קצר לאחר מכירת חברת סאיוטה, שהקימה יחד עם שותפים. הצלע הרביעית הייתה ערן איתם, מהעובדים הראשונים באיי.סי.קיו. דוד ואיתם עזבו את קלטורה בשנה שעברה.

יקותיאל מתאר את הקמת החברה המשותפת בצורה ציורית: "היינו יחד ארבעתנו 13 שנה, היה כיף גדול, והיו כבוד ואתגר הדדיים. בסוף, ליזמות יש מטרה אחת עיקרית - יותר מעשייה, יצירה, כסף והשפעה - המטרה היא לשמור עלינו צעירים. זה שומר אותנו בבראשית, וכשאתה עושה את זה עם אנשים שאתה נהנה איתם, אתה שותה מכד הצעירות לנצח, מסם החיים".

כמה מהחברות הגדולות בישראל הוקמו על ידי יזמים חוזרים. אתה מרגיש שהניסיון תרם לכם?
"גם בוואלי גילו שהגיל הממוצע של המייסדים של היוניקורנים (חדי קרן, חברות פרטיות ששוויין מיליארד דולר ומעלה - ע"ז) הוא 45. יש לכך כמה סיבות - אולי בגלל שיזם מבוגר יותר, הוא בעל ידע וניסיון, ויודע לא ליפול לבורות; ויש גם מוכנות לקחת סיכונים, ולהגיע יותר רחוק.

"בסיליקון ואלי יזמים מספרים שהם התחילו את הסטארט-אפ בגראז'. אבל בישראל, המטרה באקזיט היא שיהיה לך בית שיש בו גראז', אז אני מבין שבארץ ליזם בפעם הראשונה-שנייה יש עקומת סיכון/רווח-תועלת שגורמת לו לא לרצות לרוץ למרחקים ארוכים, וזה לא אומר עליו כלום. חוץ מאולי חוכמה לפעמים, לעשות ניהול סיכונים.

"לפעמים כשאתה מגיע עם ראש צעיר וחף ממניירות יש לך יותר ויז'ן, אבל לגייס אנשים טובים וכסף זה משהו שיותר קל ליזמים חוזרים. בנוסף, הם פחות מפחדים ויש להם פחות מה להפסיד. יש להם יותר ניסיון בהוצאה לפועל של דברים, וגם למדו משהו על אבולושן, על הצורך להשתנות כל הזמן. לנו, גם בתור יזמים חוזרים, הייתה פריבילגיה לוודא שאנחנו מתאימים לקבוצה, ושותפים לחזון של מה אנחנו עושים ולמה".

המוטיבציות הנכונות

כשאתה מסתכל אחרי כל השנים האלו על תעשיית ההייטק, על הצמיחה המהירה והרצון להיות כמה שיותר גדול וכמה שיותר מהר, על השיווק העצמי והדגש על טיפוח התדמית - מה אתה חושב על כל זה?
"אני חושב שאנשים צריכים לשאול את עצמם מה עושה אותם מאושרים, מה הם רוצים להיות בעולם הזה. טיילתי הרבה, הייתי באמזונס, בפפואה ניו גינאה ובעוד מקומות, ובדרך עשיתי קצת סדנאות מודעות עצמית, ושאלתי את עצמי מה מביא לי אושר. ולעצמי עניתי בשלוש מילים שהחלטתי שמאפיינות את מי שאני: אהבה, שמחה ותשוקה.

"היו לי הרבה שנים שעצרתי ושאלתי את עצמי אם אני מייצר לעצמי את הדברים האלו. אתה מתנהל בצורה שמקדמת את מה שאתה חושב שהוא הכי חשוב בחיים, וזה איך אתה כחבר, איך אתה כבן זוג, איך אתה כאבא, כמנכ"ל, כקולגה, כשותף. אני חושב שאם בן אדם בא עם המוטיבציות הנכונות עבורו, והן משקפות בצורה אותנטית, אמיתית, את מה שמהווה בעבורו משמעות ואושר, אז כל עוד אתה לא פוגע באחרים - לך על זה. זה גם בסדר שאנשים חושבים שכסף זה חשוב.

"אני פחות מרגיש בנוח עם להטיל צל יותר גדול ממי שאתה באמת. אני מודע לצורך ולדרישה של המארקטיליות (שיווקיות) של העולם. אני מרגיש אי נוחות מסוימת להתנהל בצורה הזאת, ומחפש להגיע ממקומות יותר שקולים ואותנטיים.

"זה פסיכולוגיה בגרוש, אבל היה לי אבא הכי צנוע בכדור הארץ. הוא תרם רבות לביטחון מדינת ישראל, והוא לדאבוני כבר לא איתנו. תמיד יש לי את הקול בפנים שאומר: 'מה אתה קופץ חמור? דע את מקומך, את הגודל שלך, תפסיק להתרברב, אל תתקשט בנוצות לא לך'.

"האם אני עושה את זה לפעמים מתוקף תפקידי? כן. האם האגו שלי קופץ לפעמים קדימה, ולוקח מקום משמעותי מדי? כן. בדרך כלל הסופר אגו שלי אומר אחר כך: רגע, רגע, מה קרה פה? ואז אני מרגיש לא בנוח עם זה. אני חושב שהסכנה לא להיות אותנטי כלפי העולם, זה לא להיות אותנטי כלפי עצמך, ואז קשה מאוד להיות מאושר. אני רחוק מלומר שמצאתי את הטריק עד הסוף, אבל אני עוד מנסה". 

רון יקותיאל

מנכ"ל, יו"ר ומייסד-שותף של חברת קלטורה, שמפתחת פתרונות וידיאו לארגונים ● בן 47, נשוי ואב לשניים. מתגורר ברמת השרון ● בצבא שירת כטייס מסוקים, ויש לו תואר שני במנהל עסקים ומימון מאוניברסיטת וורטון בארה"ב ● בעבר הקים וניהל את חברת דסטינטור, שפיתחה תוכנת ניווט GPS למכשירי כף יד חכמים ● את קלטורה הקים לפני 14 שנה, וכיום הכנסותיה עומדות על 100-200 מיליון דולר ● במהלך השנים גייסה החברה 160 מיליון דולר

עוד כתבות

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות